2016. december 7., szerda

2016. december 3. Vár a Mikulás! (Budai-hegység, 11 km)

És végre hosszú kihagyás után  én is eljutottam túrázni....  A többiek voltak többször is, de én sajnos soha nem tudtam csatlakozni hozzájuk. De a jó hír, hogy a hétvégén újra együtt négyen, igaz P a hosszabb távot választja, mi hárman lányok, csak a 10 km-es távon nevezünk.

A szombati túra bölcsessége: 
"A deres avar nagyon csúszik! Ha alatta a fagyott föld már enged ki, akkor még jobban!"

De alapjában véve nem volt sok problémánk ezzel, mert mire mi végeztünk, akkor kezdett a talaj nagyjából felengedni. A szokásos időben, 8 óra körül már  neveztünk is. Már akkor láttuk, hogy ez a túra sok gyaloglót vonz, mire visszaértünk már egész kis káosz alakult ki Szépjuhásznéban: egyszerre akart mindenki nevezni és leadni érkezéskor a papírt.


Induláskor. Nem, nem hajnalban indultunk....


Az a bizonyos dér.

Továbbra is készítettem képeket, bár P szerintem teljesen felesleges volt, (és  nem! :) az erdő mindig más arcát mutatja minden hónapban) mert bár ezt a túrát még nem csináltuk meg, de ezt az útvonalat már keresztül-kasul bejártuk többször is más túrák részeként. Csak szöveges leírást kaptunk, P elő sem vette, annyira tudta az utat, mi T-vel azért nem vettük elő, mert annyira fázott a kezünk....


Ez a helyes kis süni mutatta az utat. 


És akkor a képek, hogy merre haladtunk:


Makkosmária

Itt volt az első pontőr, megálltunk, reggeliztünk, kaptunk mandarint.



Felfelé a kaptatón (milyen mélyek lehetnek ugyan?)



Elértük a Normafát


Felmentünk az Erzsébet-kilátóhoz....


Itt aztán tényleg hideg volt, minden padot dér borított.
A felirat:
"Hajni hol vagy?"
(látod Hajni, ennyire hiányoztál nekünk!!!!)


A János-hegyről leereszkedtünk, és meg is érkeztünk újra a Szépjuhásznéhoz, ahol már vár minket a Mikulás mikulás csomag, opcionálisan csoki mikulás. A tömeg miatt az oklevelet nem is kértük ki, csak pecsételtek, és kitűzőt kaptunk.

Már várjuk a következőt!


És a végén pózolva a mikulás csomaggal







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése