2016. február 6., szombat

2016.február 6. Téli Margita (20 km, Gödöllői dombság)


Mivel a 2016.januári kihívás a teljesített 6 km-ével kifejezetten gyengére sikerült, gondoltam, majd februárban pótolok (-unk). 
Ebben az időszakban kerül mindig megrendezésre a Téli Margit túra Gödöllőn. Már idejét sem tudom, hogy mikor mentünk először el erre a teljesítménytúrára, voltunk párszor szervezetten, és még többször egyénileg, Kékesi Csaba Emléktúrának neveztem el (emlékszem, a gyerekeket először 5 éves korukban vittük el, könnyített távon -kb. 6 km- volt is sivalkodás a végén, hogy már mennyire nem bírják és mikor lesz már vége).

Nem a kedvenc szakasz: a városon keresztül Máriabesnyőig


P-vel kettesben indultunk volna, de kiderült, hogy  H és J is tervezi, ezért négyesben neveztünk. Az erdőben összefutottunk T-vel, aki már a 30 km-es terepfutásból tartott visszafelé. Meg is állapította viccesen, hogy Rákóczi úti Általános Iskolai osztálytalálkozónk van. 

 Már nem templom, hanem 
Máriabesnyői Nagyboldogasszony Bazilika 

 H és J egyértelműnek vette, hogy  a 20 km-es távon kell indulni, mi egy kicsit mosolyogtunk, hogy ugyan jó lesz-e ez nekik (fájdalmasan, de jó volt). Majd megint mosolyogtunk, mikor 9,5 km-nél mondták, ők most egy kicsit lelassulnak. Kicsit csodálkoztam is, mert hát fel sem gyorsultunk...:)

Itt még nem volt sáros a cipő

A föld odafelé még fagyos volt, de visszafelé már erősen csúszkáltunk a sárban, de gyönyörű napos idő volt egész végig.



 Pap Miska Kút- a teljesítménytúrán résztvevő kutyák jót ittak belőle

A Babati tavat megkerültük

Ez még nem az utolsó emelkedő....


Lentről is magasnak tűnt....




Szeretem ezt a túrát, leszámítva a hosszú gyaloglást a betonon, míg kiérünk Máriabesnyőre, és a végén, mikor újra a városban tesszük meg az utolsó szakaszt.

 




1 megjegyzés:

  1. Tökéletes túra volt, pár napos, utólagos izomlázat leszámítva.H.(Amatőr túrázók egyike.)

    VálaszTörlés